Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Sylwestrówki o egzotycznych smakach!



Piękne, kolorowe wafelki o smaku egzotycznych drinków!

Składniki:
2-3 galaretki (Ja dodałam o smaku Mojito, Pina Colada, Blue Curaco z Winiar)
Opakowanie wafli/andrutów
250-300g margaryny
2 szklanki cukru pudru
2 szklanki śmietany 18%

Warstwa czekoladowa:
Kakao gorzkie, na oko.
Margaryna ok.200g
Cukier puder, na oko

Wykonanie:
Masa kolorowa: Margarynę rozpuścić z cukrem, dodać śmietanę i wszystko dokładnie wymieszać. Powstanie jasna, lekko gęsta masa. Aby wafle miały różne kolory, należy teraz odlać 2 części tego płynu.  Do każdej części wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Nie gotować! Wymieszane masy odstawić, tak aby delikatnie stężały i były zimne.
Masa czekoladowa: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier i czekamy aż ładnie się wymieszają. Dodajemy kakao. Mieszamy, jeżeli masa jest zbyt płynna dodajemy więcej kakao i cukru.
Wafle smarujemy na przemian przygotowanymi masami i odstawiamy przyciśnięte na kilka godzin, aż całkowicie zastygną.
Smacznego!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz