Obsługiwane przez usługę Blogger.
RSS

Chleb ziołowy z pestkami dyni i kminkiem



Nie ma wspanialszego zapachu aniżeli pieczony chleb...

Składniki:
200ml ciepłego mleka
100ml ciepłej wody
450g mąki pszennej
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki cukru
25g masła pokrojonego w kostkę
1 łyżeczka suszonych drożdży
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka pestek dyni

Wykonanie:
Do automatu do chleba wlewamy w kolejności płyny, następnie dodajemy sól i cukier i sypiemy mąkę .  W jednym  rogu układamy masło, w kolejnym przyprawy i pestki dyni. Po środku robimy dziurkę i wsypujemy drożdże. Automat ustawiamy na tryb zwykły (700g), ciemna skórka i czekamy ;) Wyjmujemy po określonym czasie na kratkę. 
Smacznego!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz